Rött Vin med Rött Kött

Cabernet Sauvignon: Det perfekta rödvinet till det röda köttet!

Många tycker att det är trevligt att äta en biffmiddag, och det blir ännu bättre när det kombineras med det perfekta glaset vin. Om du letar efter ett vin som passar till dina röda kötträtter behöver du inte leta längre än till Cabernet Sauvignon - den älskade röda druvsorten som har hyllats av både kändisar och sommelierer. Låt oss dyka ner i varför detta är det perfekta paret och vem som älskar det.

Varför Cabernet?

Cabernet Sauvignon är en intensivt smakrikt röd druvsort som är fyllig med mörka tanniner och robusta smaker av björnbär, plommon, cassis, örtagärningar och cederträ. Dessa djärva smaker står väl emot rikedomen i rött kött som nötkött och lammkött. Cabernets passar särskilt bra till biffar eftersom deras tanninstruktur kan hjälpa till att skära igenom fettet och rikedomen i dessa rätter. Dess höga syrahalt hjälper dessutom till att balansera de salta smakerna i din biff samtidigt som dess intensitet kompletterar de kolade kanterna från tillagning på hög värme. Kort sagt, det är svårt att gå fel med en bra flaska Cab!

Kändisars kärlek till Cabernet

Till och med kändisar älskar sin Cabernet! Modellen Gigi Hadid älskar också sin Cab; hon har sagt att hennes favoritvin är "en bra Cab... det passar bra till min mat" Och vi får inte glömma Adele - hon har erkänt att hennes favoritsort för alkohol är "rött vin, helst cab sav!" Det verkar som om alla i Hollywood älskar sin Cab!

Cabernet Sauvignon är ett utmärkt val när det gäller att kombinera viner med rött kött - dess djärva smaker står fint mot köttbitarnas rikedom medan dess höga syra hjälper till att balansera de salta tonerna. Så nästa gång du grillar några biffar eller hamburgare, öppna en flaska cabernet sauvignon - du kommer inte att bli besviken!

Previous
Previous

Pinot Noir med Pizza

Next
Next

Chardonnay med Lax